Διάβασμα και έφηβοι: Αυτή η δύσκολη μάχη!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Σε μια εποχή που τα κινητά και τα tablets είναι αυτά που καταναλώνουν τον περισσότερο από τον ελεύθερο (και μη) χρόνο των παιδιών και των εφήβων, φαντάζει εξωφρενικά δύσκολο να μπορέσουμε να τους πείσουμε ότι ναι, μπορούν να αγαπήσουν το διάβασμα και να το βάλουν στην καθημερινότητά τους, ακόμα ακόμα χρησιμοποιώντας και τις αγαπημένες τους συσκευές. 


Σύμφωνα με τις έρευνες φαίνεται να είναι πραγματική η πολύ δυσάρεστη διαπίστωση ότι τα παιδιά διαβάζουν πολύ λιγότερα βιβλία. Είναι όμως αυτό αποτέλεσμα της "εξάρτησής" του από τις κινητές συσκευές; Ή αντιθέτως αυτές οι κινητές συσκευές μπορούν να γίνουν ισχυροί σύμμαχοί μας αν τους δείξουμε τον τρόπο να ενσωματώσουν στις καθημερινές τους συνήθειες το διάβασμα μέσα σε αυτές;

 

Στο σημερινό άρθρο περιλαμβάνονται 7 τρόποι που οι έφηβοι μπορούν να βάλουν το διάβασμα στην κουλτούρα τους, έστω και αν αυτή κυριαρχείται από τις έξυπνες κινητές συσκευές. Το να είμαστε το καλό παράδειγμα γι' αυτούς φαντάζει πολύ απλό αλλά τελικά πολύ λίγοι το κάνουν. Επίσης, το να τους κάνουμε διαθέσιμο πολύ και κυρίως ποιοτικό υλικό είναι κρίσιμο για να τους τραβήξουμε (και κρατήσουμε) το ενδιαφέρον. Και φυσικά, δεν πρέπει να πιέσουμε κανέναν! Αυτό μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα θα φέρει. 

Ετικέττες: reading, hate reading, mobile, smartphone


Ενημέρωση: 02-10-2019 12:42 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα