Οι απαραίτητες ικανότητες για το 2030


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Σας φαίνεται μακρινό το 2030...; Ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι είναι μόνο 10 χρόνια μακριά και ότι αυτά τα χρόνια θα περάσουν εξαιρετικά γρήγορα, ειδικά αν πρόκειται για μικρά παιδιά. Μικρά παιδιά που τώρα είναι μαθητές σας αλλά τότε μπορεί να είναι ενεργοί πολίτες, επαγγελματίες και ίσως και οικογενειάρχες. Ποιες είναι όμως οι ικανότητες που θα χρειαστούν τα σημερινά παιδιά, όταν θα είναι μελλοντικοί ενήλικες, σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και προχωρά, ειδικά σε θέματα τεχνολογίας και εργασίας; 


Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά σημαντικός στο να εφοδιάσουν τους μικρούς τους μαθητές με γνώσεις αλλά και ικανότητες για να μπορούν να...επιζήσουν σε έναν κόσμο διαφορετικό και ίσως πιο δύσκολο. Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε 4 ικανότητες που οι δάσκαλοι μπορούν να "μάθουν" στους μαθητές τους που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον, έτσι τουλάχιστον όπως αχνοφαίνεται τώρα. 

 

Διαβάστε για την ικανότητα να μπορεί ο μαθητής να χειρίζεται καλά πολλαπλές συσκευές, να μπορεί να δημιουργεί πολυμεσικό υλικό, να γνωρίζει προγραμματισμό και τέλος, να μπορεί να συνδυάζει πολλαπλά εργαλεία για να μπορεί να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα που θα του προκύψει.

Ετικέττες: future, technology, student


Ενημέρωση: 26-09-2019 06:49 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα