Είναι το βίντεο το μέλλον της μάθησης;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο γενικά και τα social media ειδικότερα, το βίντεο έχει γίνει πάρα πολύ εύκολο στην παραγωγή του, στην κατανάλωσή του και στον διαμοιρασμό του. Ειδικότερα οι νεαρές ηλικίες έχουν συνηθίσει να αναζητούν και να βλέπουν βίντεο για διασκέδαση αλλά και για να λύσουν τις απορίες τους, για να μάθουν κάτι. Αυτό ακριβώς το γεγονός δείχνει ότι το βίντεο μπορεί να παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από όσο νομίζουμε σχετικά με την εκπαίδευση και την όλη διαδικασία της μάθησης. 


Οι ειδικοί λοιπόν φαίνεται να θεωρούν το βίντεο ως το κλειδί για να οδηγηθούμε σε μια πιο προσωποποιημένη μάθηση, που τελικά θα έχει επιτυχία και αποτελέσματα στους μαθητές όλων των ηλικιών. Και μάλιστα, όπως η τεχνολογία θα προχωρά, μια νέα μορφή βίντεο, αυτή των διαδραστικών βίντεο, θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και απαραίτητη για την εκπαιδευτική διαδικασία. 


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα που υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό αλλά και να δείτε τους τέσσερις κύριους λόγους που κάνουν το βίντεο κυρίαρχο του παιχνιδιού. 

 

Εσείς τί πιστεύετε; Μπορεί το βίντεο να κάνει τη μάθηση πιο ενεργητική και, κατ' επέκταση, πιο αποτελεσματική;

Ετικέττες: video, technology, class, online learning


Ενημέρωση: 05-09-2019 06:22 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα