Ποια είναι τα Mega Trends που θα αλλάξουν την παγκόσμια εκπαίδευση;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η τεχνολογία τρέχει, οι καιροί αλλάζουν, οι ανάγκες γίνονται πολύ πιο εξειδικευμένες και η εκπαίδευση είναι αυτή που πρέπει να...τρέξει και να τα προλάβει όλα! Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για όσους είναι μέσα σε αυτήν, μέσα στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια, να παρακολουθούν τις εξελίξεις ώστε να προετοιμαστούν και με τη σειρά τους να προετοιμάσουν καλύτερα τους αυριανούς πολίτες και εργαζόμενους. 


Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζονται τέσσερις μεγάλες τάσεις που φαίνεται να αναδύονται και που θα επηρεάσουν την εκπαίδευση σε όλον τον κόσμο. Τα σχολεία αλλάζουν χαρακτήρα και από "στεγνή" εκπαίδευση προσφέρουν πολύ πιο ουσιαστικές γνώσεις αλλά και ικανότητες ώστε οι μαθητές να βγαίνουν έτοιμοι να διαπρέψουν σε έναν εξαιρετικά πολύπλοκο κόσμο. 

 

Οι νέοι εκπαιδευτικοί στόχοι είναι το πρώτο που φαίνεται να ξεχωρίζει καθώς με εξελίξεις όπως η 4η Βιομηχανική Επανάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και να περιμένουμε ότι θα μας καλύψουν. Ακολουθεί η προσωποποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με μάθηση βασισμένη σε projects αλλά και η απόδειξη της ικανότητας, η πρακτική εφαρμογή όσων γνωρίζουν πλέον τα παιδιά. Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η συνολική υποστήριξη στους μαθητές, που δεν σταματά μόνο στη μετάδοση γνώσεων αλλά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος, με ασφάλεια και ευελιξία, ώστε όλοι να μπορούν να μάθουν και να ξεχωρίσουν. 

Ετικέττες: education, technology, future


Ενημέρωση: 08-08-2019 08:15 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα