Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μαζί με τα παιδιά μας


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις των νέων (και παλιότερων) γονιών είναι πόση ώρα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να βρίσκονται μπροστά από μία οθόνη. Λίγο καιρό πριν, σαν απάντηση θα ερχόταν ο περιορισμός αυτής της ώρας κατά τη διάρκεια της μέρας. Τώρα όμως τα δεδομένα και οι κανόνες δείχνουν να αλλάζουν. 


Πλέον υπάρχουν επιστήμονες που θεωρούν ότι η απαγόρευση δεν έχει αποτέλεσμα. Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι η τεχνολογία είναι εθιστική αλλά ότι δεν περνούμε αρκετό, ποιοτικό, χρόνο με τα παιδιά μας. Αυτό όμως μπορεί κάλλιστα να γίνει με την τεχνολογία: να παίξουμε παιχνίδια μαζί τους, να είμαστε στα social media μαζί τους. Κυρίως όμως να είμαστε εκεί μαζί τους. 

 

Το κλειδί σε αυτήν τη διαδικασία είναι να μην απαγορέψουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιούν κάτι που θεωρούν φυσιολογικό αλλά αντίθετα να τα μάθουμε να το χρησιμοποιούν σωστά και ηθικά: Να συμπεριφέρονται με ευγένεια, να ξέρουν να προστατευθούν, να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα και να μπορούν λειτουργήσουν σαν ολοκληρωμένοι ψηφιακοί πολίτες. 

Ετικέττες: technology, children, parents, screen time


Ενημέρωση: 17-01-2019 06:28 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα