Πώς βοηθάμε τα παιδιά να έχουν μια υγιή καθημερινότητα;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα παιδιά της σημερινής εποχής ζουν μια τελείως διαφορετική καθημερινότητα από αυτή που ζούσαν οι γονείς τους. Για την ακρίβεια, οι συνθήκες αλλάζουν δραματικά με το πέρασμα λίγων μόνο χρόνων, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και με τις υποχρεώσεις που έχουν στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες να αυξάνονται συνεχώς. 


Τα θέματα του ύπνου, του διαβάσματος των σχολικών μαθημάτων στο σπίτι αλλά ο χρόνος που περνούν μπροστά σε κάποια οθόνη είναι βασικά για μια ομαλή καθημερινότητα που δεν θα τους κουράζει αλλά θα είναι και δημιουργική. Είναι σημαντικό τα παιδιά να θεωρούνται ισότιμα μέλη της οικογένειας και να αναλαμβάνουν να κάνουν εργασίες που θα τα κάνουν να αισθάνονται ότι κάποιος "εξαρτάται" από αυτά, ότι η δουλειά που κάνουν είναι σημαντική. 

 

Ειδικότερα στο θέμα του χρόνου χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, είναι κρίσιμο να τα "εκπαιδεύσουμε" να τις χρησιμοποιούν σωστά. Η απαγόρευση χωρίς την ανάλογη επεξήγηση και εκπαίδευση μόνο αντίθετα αποτελέσματα θα φέρει. Ενημέρωση: 04-10-2018 06:22 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα