Διαχείριση γνώσης και εξ' αποστάσεως εκπαίδευση


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Στη σύγχρονη εποχή η γνώση και οι θεωρίες μάθησης συνεχώς εξελίσσονται με στόχο να εντάξουν πιο συνεργατικούς τρόπους μάθησης αλλά και τρόπους που εμπλέκουν ενεργότερα τους εκπαιδευόμενους.


Η εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων συνεργασίας, και συνδημιουργίας καθώς και διαμοιρασμού της γνώσης μεταξύ των ανθρώπων που συνδέονται μέσω δικτύων είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές και δυνατότητες του Ιστού 2ης γενιάς. Πολλά από τα παραδοσιακά μοντέλα μάθησης μας και τα εκπαιδευτικά συστήματα δεν είναι ακόμα έτοιμοι για νέες μορφές συνεργασίας και διαχείρισης της γνώσης, έτσι για να επιτευχθεί η αποτελεσματική εκπαίδευση και η κατάρτιση, πρέπει να δώσουμε προσοχή όχι μόνο στην ίδια την τεχνολογία, αλλά και σε τεχνολογικές υποδομές, παιδαγωγικές, κοινωνικές και διαχειριστικές πτυχές αυτού του ζητήματος.

 

Αυτή η ειδική έκδοση του παρακάτω περιοδικού το οποίο είναι ένα διεθνές περιοδικό, επικεντρώνεται στις πρόσφατες οδηγίες για την ευθυγράμμιση της συνεργατικής διαχείρισης της γνώσης και της ηλεκτρονικής μάθησης, καθώς και στην αύξηση των επιπτώσεών τους στην έρευνα και την παιδαγωγική πρακτική.

 

Το περιοδικό περιλαμβάνει σημαντικά άρθρα για τα ζητήματα της δια βίου μάθησης αλλά και της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και το σημαντικό είναι πως το πλήρες κείμενο διατίθεται δωρεάν.



Ενημέρωση: 16-06-2011 19:27 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα