Μαθαίνουμε για τον αυτισμό μέσα από το Sesame Street!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τι νέο ήρθε στην πολύ γνωστή και αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων, το Sesame Street; Ένας καινούριος χαρακτήρας με αυτισμό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί «παράθυρο στον πραγματικό κόσμο» για τα παιδιά από το 1969, αντιλαμβανόμαστε εύκολα τον αριθμό των παιδιών που την έχουν παρακολουθήσει και έχουν μάθει από αυτήν. 


Κατά καιρούς οι δημιουργοί της σειράς έχουν ασχοληθεί με πολύ σοβαρά θέματα, όπως ο θάνατος, οι στρατιωτικές οικογένειες, ενώ υπήρχε και χαρακτήρας κάποια στιγμή που ήταν φορέας του HIV. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην ασχοληθούν με το θέμα του αυτισμού, από τη στιγμή που 1 στα 68 παιδιά ανήκει στο φάσμα του. Είναι μια πραγματικότητα για την οποία πρέπει να ενημερωθούν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά και όσοι βρίσκονται στον κοινωνικό περίγυρο. 

 

Για να δημιουργηθεί αυτός ο χαρακτήρας υπήρξε συνεργασία γιατρών, εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και ακτιβιστών ενώ οι δημιουργοί επισκέφτηκαν και κλινικές ώστε να δουν από κοντά άτομα που πάσχουν από αυτισμό. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η Julia, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο σημερινό άρθρο. 

Ετικέττες: sesame street, autism, education, children


Ενημέρωση: 30-11-2017 06:57 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα