Νέοι και κοινωνικά μέσα δικτύωσης


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον αλλά και την προτίμηση των νέων και εφήβων. Διαχειρίζονται τους προσωπικούς τους λογαριασμούς για να αλληλεπιδράσουν, να διαμοιραστούν τις σκέψεις και τη καθημερινότητά τους αλλά και για να μάθουν.


Συχνά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης συγκεντρώνουν αρνητικές κριτικές και αντιδράσεις τόσο από γονείς όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα, ωστόσο αποτελώντας καθημερινή ασχολία των μαθητών και εφήβων κρίνεται βασικό να διατηρηθεί ανοικτή η συζήτηση για την ωφελιμότερη χρήση τους στο σχοείο και στο σπίτι.

Η Caroline Knorr ειδική σε θέματα κοινωνικών δικτύων και ως αρθρογράφος σε θέματα κοινωνικών δικτύων και χρήση τους από νέους σημειώνει στο άρθρο της τους πέντε βασικότερους λόγους για τους οποίους η χρήση των κοινωνικών δικτύων από έφηβους δεν θα πρέπει να ανησυχούν τους γονείς τους.

Ειδικότερα, στο άρθρο της αναφέρει πως τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης επιτρέπει στους νέους να εκφραστούν αλλά και να πάρουν θέση σε σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και γενικότερα του κοινωνικού τους γίγνεσθαι με μία ιδιαίτερη αμεσότητα. Παράλληλα, μέσα από αυτά ενημερώνονται αλλά και δημιουργούν το δικό τους φιλικό δίκτυο με αποτέλεσμα να τους κάνει να αισθάνονται πως ανήκουν κάπου αλλά και να βρίσκουν έναν άμεσο και συνεχή τρόπο να ενδυναμώνουν τις φιλικές τους σχέσει διατηρώντας την επικοινωνία. 

Είναι ένα άρθρο που αποτελεί μία θετική θεώρηση της ορθολογικής χρήσης των κοινωνικών δικτύων και αποτελεί ακόμα ένα άρθρο που εγείρει ερωτήματα αλλά και επιχειρήματα. 



Ενημέρωση: 02-05-2017 00:20 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα