4 τρόποι για να ενσωματωθούν τα social media στην τάξη!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Το άρθρο προτείνει τέσσερις τρόπους με τους οποίους οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αξιοποιηθούν με θεαματικό και κάποιες φορές αντισυμβατικό τρόπο στην τάξη.


 


Twitter


Το Twitter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε γεγονότα και ειδήσεις, καθώς και να συγκεντρώσετε ενδιαφέρουσες ιδέες από συναρπαστικούς ανθρώπους.O εκπαιδευτικός και οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό και να καθορίσουν μια ομάδα «ειδικών» για να ακολουθήσουν. Αν είστε λ.χ. φιλόλογος, υπάρχουν συγγραφείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Επιπλέον, γιατί να μην αφήσετε τους μαθητές «τιτιβίζουν» ζωντανά στην τάξη; Κάθε εβδομάδα, διαλέξτε ένα διαφορετικό μαθητή να είναι ο γραμματέας. Η ευθύνη του είναι να τουιτάρει σημαντικά γεγονότα και ιδέες που τέθηκαν στην τάξη. Αυτή η χρήση του Twitter έχει δύο πλεονεκτήματα: διδάσκει στους μαθητές την ομορφιά της συντομίας και καταγράφει όσα έχουν μάθει στην τάξη.


 


Pinterest


Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τις εικόνες. Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα δραστηριότητα για την ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης είναι μία που ωθεί τους μαθητές να δουν μια εικόνα και στη συνέχεια να γράψουν από κάτω, πολύ απλά σε δύο φράσεις ή λιγότερο, αυτό που πιστεύουν ότι συμβαίνει στην φωτογραφία.


 


Tumblr


Ένα blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στους μαθητές ερωτήσεις, για τις επερχόμενες εξετάσεις.


 


Facebook


Σε μια σελίδα στο Facebook για την τάξη, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνουν τους μαθητές και τους γονείς σχετικά με αναθέσεις εργασίας και να λύνουν απορίες.



Ενημέρωση: 16-11-2014 10:07 (Δημιουργία: 14-11-2014 08:40) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα