Διασκέδαση αλλά και ασφάλεια


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Παιδιά, έφηβοι, νέοι και ενήλικες βάσει ερευνών αναφέρουν ό,τι ένας από τους βασικούς λόγους χρήσης και πλοήγησης σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα είναι και τα παιχνίδια που φιλοξενούν γιατί τους χαλαρώνουν και τους διασκεδάζουν. Ωστόσο, πολλοί γονείς αγχώνονται για την ασφάλεια είδικά αν μιλάμε για παιδιά.
Το παιχνίδι είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας. Προσφέρει διασκέδαση, χαλάρωση αλλά και γνώση και αλληλεπίδραση με φίλους.
Είναι μία βασική δραστηριότητα, ωστόσο είναι λογικό και οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ανησυχούν.
Μία καλή λύση είναι η χρήση κοινωνικών δικτύων κατάλληλα για παιδιά με βασικές παροχές ασφάλειας και ελέγχου στους γονείς.
Ένα τέτοιο κοινωνικό δίκτυο είναι το Gromsocial. H Ashish Gill αναφέρει στο άρθρο της πως πολλά παιδιά επιθυμούν να έχουν έναν λογαριασμό στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο facebook αλλά είτε νομικά και επίσημα δεν μπορούν αν είναι κάτω των 13 ετών, είτε το συγκεκριμένο δίκτυο ανησυχεί τους γονείς.
Με την εγγραφή σε αυτό το δίκτυο το παιδί μπορεί να παίξει με ασφάλεια, με τους φίλους του, να δημιουργήσει το δικό του vatar και βέβαια να επικοινωνήσει με ασφάλεια.
Δίνεται μάλιστα η δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδας με κοινό ενδιαφέρον συζήτησης, τα αθλήματα, ή τη μουσική ή το παιχνίδι.


Ενημέρωση: 07-03-2013 10:46 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι