Κόμικς με το Bitstrips


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΤα κινούμενα σχέδια αλλά και τα κόμικς συνεχίζουν να αποτελούν μία αγαπημένη συνήθεια παιδιών και εφήβων. Πολλές φορές τα κόμικς έχουν χρησιμοποιηθεί συνδρομητικά με την εκπαιδευτική διαδικασία είτε ως εποπτικό υλικό, είτε ως δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία ενταγμένη σε ένα εκπαιδευτικό σενάριο και στόχο.


Το Bitstrips είναι μια εφαρμογή δημιουργίας σκίτσων και κόμικς, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς εγκατάσταση κάποιου προγράμματος αλλά με τη χρήση διαδικτύου και ουσιαστικά τη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας ως ένα δίκτυο δημιουργών. Τα σκίτσα σας που δημιουργούνται στον ιστότοπο Bitstrips μπορούν να δημοσιευτούν, να διαμοιραστούν αλλά και να αποθηκευτούν. Άλλωστε πρόσφατα η συγκεκριμένη πλατφόρμα απέκτησε συνεργασία με το Facebook με αποτέλεσμα έφηβοι και μαθητές να αποκτήσουν καθημερινή συνήθεια να δημιουργούν κόμικς με τις περιπέτειες τους.

 

Στον ιστοχώρο της εφαρμογής υπάρχει ειδική υπερσύνδεση για εκπαιδευτικούς και σχολείου (bitstripsforschools) με τον τρόπο αυτό το κόμικς διατηρεί τον δικό του ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Η συνεργασία με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δείχνει ωστοσο να κερδίζει την προτίμηση αφού σου δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους φίλους σου και τη δημιουργία κοινών σκιτσογραφικών περιπετειών.Ενημέρωση: 23-01-2013 15:16 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι