Σχολικά blog ....in action


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η δημιουργία ενός ιστολογίου όπως τονίστηκε και στο χτεσινό μας άρθρο είναι τόσο εύκολη που ακόμα και παιδάκια δημοτικού ή και νηπιαγωγείου μπορούν το συντηρούν αλλά και να το ανανεώνουν ακόμα και μόνα τους.


Όμως παρά την ευκολία που κατά γενική ομολογία διαθέτουν τα νέα συλλογικά μέσα πολλές φορές αξίζει να δούμε στην πράξη πως εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο τα έχουν ενσωματώσει έμπρακτα στο καθημερινό σχολικό τους πρόγραμμα.
Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζεται το ιστολόγιο που διατηρούν οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη ς μασκότ της τάξης του Leopold Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στη Βικτώρια Αυστραλίας.
Οι bloggers είναι 53 μαθητές ηλικίας από 9-10 ετών και μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους δηλαδή την κυρία Morris και τη κυρία Jordan. δημιουργούν το blog τους με τις δραστηριότητες της τάξης του αλλά συνεργάζονται και με τους φίλους τους σε όλο τον κόσμο.
Τα θέματα που αξίζει να δούμε στο συγκεκριμένο ιστολόγιο πολλά τονίζεται όμως ιδιαίτερα να επισκεφθείτε τον χώρο Blog Guidelines όπου οι ίδιοι μαθητές τονίζουν πόση μεγάλη σημασία δίνουν στη διαδικτυακή ασφάλεια αλλά και ποιοι ακριβώς είναι οι δικοί τους κανόνες χρήσης και συγγραφής στο ιστολόγιο.
Δείτε το blog των μικρών μαθητών και επισκεφθείτε τις σελίδες του που πραγματικά περιέχουν πολλά ενδιαφέροντα και εκπαιδευτικά θέματα.Ενημέρωση: 24-02-2012 00:32 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι