Εκδρομές...μέσα από την τάξη μας!


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η πανδημία του COVID μας έχει στερήσει πολλά, ειδικά ό,τι έχει να κάνει με τη διαπροσωπική επαφή και την κινητικότητα. Το κλείσιμο το σχολείων, ή ο συνεχής κίνδυνος να συμβεί αυτό, έχει βάλει σε πάγο τις σχολικές εκδρομές, με αποτέλεσμα τα παιδιά να στερούνται πολύτιμες και διασκεδαστικές εμπειρίες. 


Ευτυχώς το διαδίκτυο έρχεται να σώσει την κατάσταση. Πώς; Μα δίνοντάς μας "πρόσβαση" σε μέρη που θα ήταν δύσκολο να πάμε ακόμα και αν δεν υπήρχε η πανδημία! Οι εικονικές περιηγήσεις είναι γεγονός, και έχουν επεκταθεί σε μουσεία, τοποθεσίες, χωριά ολόκληρα. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να δούμε άλλα μέρη του κόσμου από την τάξη μας ή από το σπίτι μας, ανακαλύπτοντας κυριολεκτικά νέους κόσμους. 

 

Στο σημερινό άρθρο βλέπετε 45 ιστοχώρους, συγκεντρωμένους, για ταξίδια μέσα από τον υπολογιστή σας σε μέρη που ούτε είχατε φανταστεί! Μπορείτε να πάτε σε άλλους πλανήτες, σε ηφαίστεια, σε παλάτια, στα Νησιά του Πάσχα, σε μουσεία, όπου μπορείτε να φανταστείτε κοινώς! Σκεφτείτε μόνο πόσοι νέεοι δρόμοι ανοίγουν για εμπειρίες αλλά και μάθηση!

Ετικέττες: virtual, virtual reality, school, internet


Ενημέρωση: 25-11-2021 06:51 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι