Κάνουμε την τάξη έναν χώρο ασφαλή για όλους τους μαθητές μας


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ο Ιούνιος, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μήνας αφιερωμένος στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η κοινωνία προσπαθεί (όχι πάντα επιτυχημένα) να ανοίξει και να μην διαφοροποιεί τα μέλη της κοινότητας αυτής, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, με ίδια δικαιώματα. Είναι μια προσπάθεια συνεχής, που συναντά συχνά εμπόδια και αντιδράσεις αλλά πρέπει να συνεχιστεί καθώς είναι μονόδρομος. Πρέπει να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς να φοβούνται.


Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι τάξεις αποτελούν μικρογραφίες της κοινωνίας μας. Είναι λοιπόν σημαντικό οι εκπαιδευτικοί να εξασφαλίζουμε ότι η τάξη μας, σε όποια εκπαιδευτική βαθμίδα και αν είμαστε, είναι ένας ασφαλής χώρος. Ένας χώρος που δέχεται τους πάντες, χωρίς διακρίσεις, και που τους δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας για να μπορέσουν να αισθανθούν σίγουροι και να εκφραστούν ελεύθερα.

 

Στον σημερινό ιστοχώρο μπορείτε να βρείτε μια συλλογή άρθρων με ιδέες και tips για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τάξεις που να τους καλοδέχονται όλους. Μας δίνουν ιδέες για το πώς πρέπει να μιλήσουμε στους μαθητές μας, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ίσως προκύψουν και το πώς τελικά μπορούμε να κάνουμε την τάξη μας έναν χώρο ευχάριστο και δημιουργικό για όλους!Ενημέρωση: 10-06-2021 08:36 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι