Τα παιχνίδια βοηθούν και στην καλή οδηγική συμπεριφορά!


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα παιχνίδια, πέρα από τη διασκεδαστική τους πλευρά, έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για πιο...σοβαρούς σκοπούς! Δεν είναι ανάγκη να αναφερόμαστε σε περίπλοκα παιχνίδια με πολλές πίστες και αυξημένη δυσκολία. Αρκούν απλά παιχνίδια, που προσφέρουν κάποιου είδους προσομοίωση της πραγματικότητας, για να μας ταρακουνήσουν και να μας διδάξουν πράγματα. 


Μια δραστηριότητα που κάνουμε στην καθημερινότητά μας και χρειάζεται μικροί και μεγάλοι να εκπαιδευτούμε και να την κάνουμε σωστά και προσεκτικά είναι η οδήγηση και πώς να αποφεύγουμε τα πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή από αυτήν. Η εκπαίδευση σχετικά με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά πρέπει να ξεκινά από πολύ μικρές ηλικίες ώστε να γίνεται βίωμα αλλά και για να...προλαβαίνουμε τυχόν κακές εμπειρίες που αποκτούν τα παιδιά από τους γονείς τους μέσα στο αυτοκίνητο, στην καθημερινότητά τους. 

 

Στο σημερινό άρθρο θα βρείτε δύο απλά παιχνίδια, χωρίς καμία "δυσκολία" που μας δείχνουν τους κινδύνους στους οποίους μπαίνουμε αν οδηγούμε και ταυτόχρονα κοιτάμε το κινητό μας και στέλνουμε μηνύματα σε αυτό. Πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του θέματος και την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή. 

Ετικέττες: games, serious games


Ενημέρωση: 19-11-2020 08:43 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι