Η UNESCO για την επίδραση του κορωνοΐου στην εκπαίδευση


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ποικίλες επιδράσεις σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας. Μία από αυτές τις εκφάνσεις, εξαιρετικά σοβαρή για τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών, είναι και η εκπαίδευση η οποία διεκόπη απότομα με το κλείσιμο των σχολείων σε όλον τον κόσμο και τη μεταφορά της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο διαδίκτυο. Τί γίνεται αν κάποιο από τα παιδιά δεν έχει πρόσβαση σε υπολογιστή και ίντερνετ; Πώς διαχειρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους τις απανωτές αλλαγές; Πώς αντιμετωπίζουν οι ίδια οι εκπαιδευτικοί;


Η UNESCO αφιερώνει ένα κομμάτι του ιστοχώρου της ειδικά σε αυτό το θέμα της εκπαίδευσης στην εποχή του κορωνοϊού παρέχοντας υποστήριξη στους μαθητές, τους γονείς και τα σχολεία που επηρεάζονται και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις κοινωνικές ομάδες εκείνες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. 

 

Ο χρήστης που βρίσκεται στο site αυτό μπορεί να δει ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιεί η κάθε χώρα για τη διαδικτυακή εκπαίδευση ανά τον κόσμο, να δει μια πολύ αναλυτική λίστα με λύσεις για εκπαίδευση από απόσταση αλλά και τί υποστήριξη δίνει η ίδια η Οργάνωση μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων και πηγών. 

Ετικέττες: unesco, covid19, education


Ενημέρωση: 09-04-2020 09:12 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι