Ψηφιακοί ιστοχώροι για νέους


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Συνήθως οι ψηφιακοί εκπαιδευτικοί ιστοχώροι δημιουργούνται για εκπαιδευτικούς με στόχο να αποκτήσουν εοπτικό υλικό αλλά και να δημιουργηθούν σχόλια γύρω από τα δημοφιλή ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν περισσότερο οι εκπαιδευτικοί. Θεωρείται κάπως σίγουρο πως ιστοχώρους γνώσεων συνήθως αναζητούν οι ενήλικες είτε γονείς είτε εκπαιδευτικοί. 


Στον εκπαιδευτικό ιστοχώρο Educational Technology and Mobile Learning η συντακτική ομάδα δημιουργεί μία συλλογή από ψηφιακού ιστοχώρους που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου. Οι ιστοχώροι αυτοί απευθύνονται με βάση το γνωστικό υπόβαθρρο σε αυτή την ηλικία χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό αφού μπορεί να ενδιαφέφέρει το περιεχόμενο τους και μεγαλύτερους αλλά και μικρότερους. Στη συλλογή αυτή υπάρχουν ιστοχώροι όπου μποορύν οι νέοι να παρακολουθήσουν διάφορα μαθήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους ή ιστοχώροι που έχουν ήδη μαθήματα και σχέδια μαθημάτων για συγκεκριμένη θεματολογία όπως ο ιστοχώρος Smithsonian Learning Lab. Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και ο ιστοχώρος της βιβλιοθήκης του Κογκρέσο με ιστορικά βιβλία αλλά και εικόνες οαό χειρόγραφα με σπουδαία αξία για την ιστορία της Αμερικής. 

Ακολουθούν και άλλοι ιστοχώροι με πλούσιο υλικό τόσο για παιχνίδια και δραστηριότητες STEM όσο και για μαθηματικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες δημιουργικής γραφής. Ενημέρωση: 27-08-2019 06:18 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι