Επιτέλους! Καταλαβαίνουμε τον περιοδικό πίνακα!


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ο περιοδικός πίνακας των χημικών στοιχείων -ξέρετε, αυτός ο πολύχρωμος πίνακας που περιλαμβάνει όλα τα χημικά στοιχεία και που έπρεπε να μάθουμε στη χημεία!- είναι για μαθητές και εκπαιδευτικούς...εφιάλτης! Για τους μεν πρώτους, γιατί δεν μπορούν να θυμηθούν τα πάντα, για τους μεν δεύτερους γιατί δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο να βοηθήσουν τους μαθητές τους.


Ευτυχώς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν διαδραστικό περιοδικό πίνακα, όπως αυτόν που παρουσιάζουμε στο σημερινό άρθρο. Συνδυάζοντας τα χημικά στοιχεία με καθημερινά πράγματα που χρησιμοποιούμε, το μυαλό μας μπορεί να κάνει πιο εύκολα λογικές συνδέσεις άρα μπορεί πιο εύκολα να τα θυμηθεί. 

 

Μπορεί τα χημικά στοιχεία να είναι στα αγγλικά στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά αυτό μπορεί να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν τα παιδιά εξάσκηση και στην ξένη γλώσσα! Επίσης, προσφέρονται και άλλες δυνατότητες, όπως ξεχωριστές κάρτες για κάθε στοιχείο ή pdf για να τα διαχειριστεί ο εκπαιδευτικός όπως θεωρεί καλύτερα. Ενημέρωση: 20-07-2017 06:37 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι