Η ακαδημαϊκή κοινότητα δικτυώνεται (Σοβαρά κοινωνικά δίκτυα, Vol.2)!


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Όταν στην «αγορά» εμφανίζονται πολλά προϊόντα (στην περίπτωσή μας κοινωνικά δίκτυα), είναι λογικό μετά από κάποια στιγμή να αρχίζουν να εξειδικεύονται ώστε να πιάνουν και τα ειδικά κοινά. Ήρθε λοιπόν και η ώρα των ερευνητών να έχουν τα δικά τους δίκτυα!


Ο ιστοχώρος Academia είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μια πλατφόρμα όπου οι ακαδημαϊκοί από όλα τα επιστημονικά πεδία θα μπορούν να μοιράζονται και να ακολουθούν την έρευνα. Μπορούν να ακολουθούν άλλους ακαδημαϊκούς, να δημιουργούν ομάδες, να ανεβάζουν τα επιστημονικά τους άρθρα ακόμα και να ενημερώνονται για θέσεις εργασίας στα πανεπιστήμια.


 


Υπάρχει επίσης και το ResearchGate, το οποίο είναι φτιαγμένο από επιστήμονες για επιστήμονες που θεωρούν ότι η επιστήμη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα όταν εμπεριέχει τη συνεργασία. Αυτό ακριβώς προσφέρει, τη δυνατότητα να βρουν οι ερευνητές ανθρώπους με τα ίδια επιστημονικά ενδιαφέροντα και να συνεργαστούν, να βρουν εργασία στον τομέα τους και να έχουν πρόσβαση σε μία πολύ μεγάλη βάση επιστημονικών άρθρων.Ενημέρωση: 08-06-2011 08:57 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι