Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ακαδημαϊκή επιτυχία


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η χρήση των social media δεν είναι πάντα την καλύτερη επιλογή διαχείρισης του χρόνου, ειδικά για τους μαθητές οι γονείς των οποίων θα προτιμούσαν να διαβάζουν για να προετοιμαστούν για το Πανεπιστήμιο. Στο site κοινωνικής δικτύωσης “Better Make Room” από την πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, μαθητές ηλικίας 14 έως 19, μπορούν να συμμετάσχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με έναν τρόπο που οι γονείς τους είναι πιο πιθανό να εγκρίνουν.


Η πρωτοβουλία “Better Make Room” έχει ως στόχο να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση μέσω της αξιοποίησης “παραδοσιακών” και νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέροντας μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής επιτυχίας.


Με την πρώτη ματιά, ο στόχος μπορεί να μην φαίνεται τόσο “social” όσο στις άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι νέοι όπως το Instagram και το Snapchat. Ωστόσο ενσωματώνει μια κοινωνική πτυχή με άλλους τρόπους. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν εικόνες μέσω της πλατφόρμας “Photobooth”. Επιπλέον μπορούν να αλλάξουν avatar, να δημοσιεύσουν την κατάστασή τους και σχόλια, όπως ακριβώς με άλλα δημοφιλή δίκτυα. Φυσικά η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται πράγματα και με άλλα δημοφιλή δίκτυα.Ενημέρωση: 23-10-2015 10:03 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι