Φτιάξτε τα δικά σας βιβλία με άρθρα από την Wikipedia!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η Wikipedia μας πάει ένα βήμα παρακάτω, για ακόμα μία φορά. Μας δίνει πλέον την επιλογή να δημιουργήσουμε πολύ εύκολα και απλά το δικό μας βιβλίο, με όποιες σελίδες θέλουμε.


Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε συμβουλευτεί τη μεγαλύτερη συνεργατική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, η οποία από μόνη της αποτελεί μια καινοτομία. Όλοι μας έχουμε εκτυπώσει ή αντιγράψει κάποιο κομμάτι. Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε και το βιβλίο της επιλογής μας από όποιες σελίδες επιθυμούμε.

 

 

 

Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ εύκολη, αρκεί να έχει ο χρήστης έναν λογαριασμό στη Wikipedia για τέσσερις τουλάχιστον μέρες. Μετά, μπορεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία "books", να επιλέξει τις σελίδες που θέλει, που μπορεί να είναι και διαφορετικού περιεχομένου μεταξύ τους, και να τις σώσει στον υπολογιστή του ή ακόμα και να το παραγγείλει να εκτυπωθεί κανονικά και να του αποσταλλεί.

 

 

 

Η καινοτομία είναι για μια ακόμη φορά μεγάλη. Οι τιμές δεν είναι υψηλές και η επιλογή του να εκτυπωθεί το βιβλίο ήδη λειτουργεί σε 17 γλώσσες και 33 χώρες.

Ετικέττες: Wikipedia, wiki, βιβλίο


Ενημέρωση: 24-05-2011 10:15 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία