15 επεκτάσεις για τον Chrome χρήσιμες για μαθητές


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι επεκτάσεις των διάφορων browsers είναι πολύ χρήσιμες καθώς μας δίνουν άμεσες λύσεις για ό,τι και αν θέλουμε να κάνουμε ενώ «κυκλοφορούμε» μέσα στο διαδίκτυο. Πλέον οι επεκτάσεις αυτές είναι τόσες πολλές, που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των χρηστών και μάλιστα με καθόλου κόστος.


Οι χρήστες του google chrome ολοένα και αυξάνονται οπότε είναι λογικό να αυξάνονται και οι επεκτάσεις που προσφέρονται. Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζονται 15 από αυτές που θα ήταν πολύ χρήσιμες για τους μαθητές.


 


Για παράδειγμα βλέπουμε την επέκταση για τα google docs. Μέσω αυτής μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο έγγραφο χωρίς να χρειαστεί να μπούμε στην ίδια την υπηρεσία. Το εργαλείο των συνεργατικών εγγράφων google έχει γίνει έτσι και αλλιώς απαραίτητο στην εκπαίδευση και τώρα γίνεται ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμο. Επίσης υπάρχουν εργαλεία για να σώνουμε ιστοσελίδες σε pdfs, για να κάνουμε λίστες με το τι έχουμε ή πρέπει να κάνουμε, γι άμεση σύνδεση με το google drive, για να διαχειριζόμαστε τις επισυνάψεις μας αλλά και για να ελέγχουμε την γραμματική και το συντακτικό μας.

Ετικέττες: chrome, google, students


Ενημέρωση: 24-06-2013 07:48 (Δημιουργία: 23-06-2013 10:50) | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία