Η επόμενη γενιά στις πλατφόρμες διαδικτυακής μάθησης


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η διαδικτυακή μάθηση όλο και κερδίζει έδαφος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ξεκινώντας από το δημοτικό και φτάνοντας στο πανεπιστήμιο, όπου πλέον ολόκληρα μαθήματα αλλά και προγράμματα είναι εξ'ολοκλήρου διαδικτυακά. Για να πραγματοποιηθούν αυτά τα μαθήματα, χρειάζονται ειδικές πλατφόρμες, που όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο εξελιγμένες.


Οι πλατφόρμες που προσφέρονται για διαδικτυακά μαθήματα όλο και πληθαίνουν και προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως η διάδραση, η ανοικτή μάθηση και η δημιουργικότητα. Για παράδειγμα υπάρχει το iversity το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την οργάνωση διαδικτυακών μαθημάτων και προσφέρει λύσεις για επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών, συνεργασία και οργάνωση. Μία επόμενη και πολύ γνωστή πλατφόρμα είναι το Edmodo το οποίο συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με την τελευταία λέξη της μόδας σε διαδικτυακές εφαρμογές.

 

 

 

Υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες πλατφόρμες, όπως το Blackboard, το Moodle, το Aplia, το iTunes U κ.α. και ο κάθε δάσκαλος μπορεί να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Το σημαντικό είναι, όπως αναφέρει και το άρθρο στο τέλος του, ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν στέκονται στον ανταγωνισμό αλλά "σπρώχνουν" την εκπαίδευση ένα βήμα μπροστά, σε ένα συνεργατικό μέλλον.

Ετικέττες: online, learning, platforms, edmodo, moodle


Ενημέρωση: 01-04-2013 06:50 (Δημιουργία: 31-03-2013 10:48) | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία