Εργαλεία και εφαρμογές του Συμμετοχικού Διαδικτύου (Web 2.0)


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ένας πολύ χρήσιμος κατάλογος με ιστοχώρους-εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους χρήστες χωρίς ιδιαίτερες τεχνολογικές γνώσεις και για όποια χρήση επιθυμούν.


Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Συμμετοχικού Διαδικτύου, ή του Web 2.0 όπως είναι πιο γνωστό, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες του διαδικτύου χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι προγραμματιστές ή να έχουν ειδικές γνώσεις. Το σημαντικό είναι ότι πλέον υπάρχουν εργαλεία ώστε οι χρήστες να φτιάχνουν ακριβώς αυτό που θέλουν, δεν υπάρχουν δηλαδή μόνο έτοιμες λύσεις.


 


Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα εργαλεία για παρουσιάσεις, για δημιουργία βίντεο, εργαλεία για τα κινητά αλλά και για τη δημιουργία κοινοτήτων όπως κοινωνικά δίκτυα, wikis κ.α.


 


Τα εργαλεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς, από επαγγελματικούς όπως μάρκετινγκ μέχρι και εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί ειδικά, θα βρουν πολλές χρήσιμες ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία αυτά μέσα στην τάξη, συμπεριλαμβάνοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών τους.Ενημέρωση: 18-05-2011 11:42 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία