Βλέπω και Συζητώ: το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ανοίγει συζητήσεις


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το “Βλέπω και Συζητώ: Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες” είναι ένα πρόγραμμα κριτικής θέασης ταινιών μικρού μήκους από μαθητικές ομάδες (ηλικίας 13-18 ετών) που φιλοδοξεί να φέρει την τέχνη του κινηματογράφου και τον διάλογο στο σχολικό περιβάλλον με έναν απλό και οικείο τρόπο. Το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν σε όλη την Ελλάδα και ήδη 100 σχολεία έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα! Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για όσους και όσες εκπαιδευτικούς θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του κινηματογράφου θα παραμείνουν ανοιχτές έως 23 Φεβρουαρίου 2024.


Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν την κινηματογραφική έκφραση μέσα από τη φόρμα των ταινιών μικρού μήκους και παράλληλα να τους δοθεί ο χώρος να εκφραστούν αναφορικά με διάφορα επίκαιρα κοινωνικά θέματα που συνήθως δεν είναι εύκολο να συζητηθούν χωρίς αφορμή.

 

Οι ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονται δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Σεμιναρίων κινηματογράφου του ΚΑΡΠΟΥ και εξερευνούν με βιωματικό τρόπο και μέσα από διαφορετικές κινηματογραφικές τεχνικές κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η αναπηρία, η μετανάστευση, ζητήματα που συστηματικά απασχολούν τους νέους.

 

To έργο υλοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ετικέττες: cinema, μαθητές, ταινία


Ενημέρωση: 13-02-2024 09:15 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία