4 νέες εργαλειοθήκες από το eTwinning


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Με το κλείσιμο του 2023, το eTwinning παρουσίασε τέσσερεις εργαλειοθήκες που δημιουργήθηκαν μέσα στο έτος και αφορούν παιδάκια από 3 ετών μέχρι και ενήλικες 20 ετών. 


Ένα Μαγικό Ταξίδι στη Θαυμαστή Χώρα των Συναισθημάτων μας. Ηλικιακή κατηγορία: 3-6 ετών. Αυτό το κιτ έργου έχει ως στόχο την προώθηση της συναισθηματικής ευαισθητοποίησης, της ενσυναίσθησης και της συνεργασίας σε μικρούς μαθητές από διάφορα σχολεία σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από ενδιαφέρουσες και διαδραστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τα συναισθήματα και την ευημερία, οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους, θα εκφράσουν τα συναισθήματά τους και θα συνεργαστούν σε ένα υποστηρικτικό και ενταξιακό περιβάλλον.

 

Ενσυνείδητη βελτίωση ψυχολογίας. Ηλικιακή κατηγορία: 7-11 ετών. Παρέχοντας μία σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, αυτό το κιτ έργου εστιάζει στην ψυχική και σωματική ευημερία. Σκοπός του κιτ είναι ένα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μίας εργαλειοθήκης ή ενός κιτ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της ευημερίας τους.

 

Κατακτώντας την ευημερία μέρα με τη μέρα. Ηλικιακή κατηγορία: 12-15 ετών. Αυτό το κιτ έργου ενθαρρύνει τον αναστοχασμό επάνω στη σωματική και τη συναισθηματική ευημερία μεταξύ των μαθητών. Βασικός του στόχος είναι να ωθήσει τους μαθητές να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας των μαθητών και των άλλων.

 

Προωθώντας την ευημερία στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας μου. Ηλικιακή κατηγορία: 15-20 ετών. Το συγκεκριμένο κιτ έργου έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προάγει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ευημερία κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας των μαθητών και να τους βοηθήσει να καρπωθούν τα οφέλη της συνεργασίας με μαθητές άλλων εθνικοτήτων και της διαπολιτισμικότητας. Μέσα από διάφορες δυναμικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις σταδιοδρομίες και την ευημερία, οι νέοι μαθητές θα συνδεθούν με τους συνομηλίκους τους, θα αρθρώσουν τη σκέψη τους και θα συνεργαστούν μεταξύ τους.

Ετικέττες: etwinning, toolkit


Ενημέρωση: 02-01-2024 08:59 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία