25 τρόποι για να μάθουν οι μαθητές μας για την τροφική αλυσίδα


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η τροφική αλυσίδα και ο λεγόμενος "κύκλος της ζωής" είναι βασικές γνώσεις που θα πρέπει να αποκτήσουν οι μαθητές μας, καθώς επηρεάζουν πάρα πολλές παραμέτρους της ζωής μας, ειδικά ως ενήλικες αργότερα!


Οποιοδήποτε παιδί έχει δει ποτέ το The Lion King σίγουρα γνωρίζει ήδη λίγα πράγματα για τις τροφικές αλυσίδες και τους τροφικούς ιστούς (“It’s the CIIIIRRRR-CLE… the circle of LIFE!”). Είναι ένα θέμα που μπορεί να είναι δύσκολο να καλυφθεί στο σύνολό του, αλλά μπορεί να γίνει με επιτυχία με λίγη φαντασία από την πλευρά των δασκάλων.

 

Οι δραστηριότητες που θα δείτε στο σημερινό άρθρο βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι έννοιες και γιατί είναι απαραίτητοι οι ιστοί και οι αλυσίδες υγιεινών τροφίμων για να ευδοκιμήσει ολόκληρος ο πλανήτης. Δοκιμάστε λοιπόν μια από τις δραστηριότητες του τροφικού μας ιστού ή της τροφικής αλυσίδας με την τάξη σας φέτος, διαλέξτε αυτή που θεωρείτε ότι σας ταιριάζει περισσότερο, και μπορεί να έρθει στα...ελληνικά μέτρα, και καλή επιτυχία!

Ετικέττες: food chain, video, games, classroom


Ενημέρωση: 31-10-2023 09:23 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία