Μαθαίνοντας τους μαθητές μας...καθημερινή οικονομία!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Έχουμε μια τάση, και στην οικογένεια αλλά και στην εκπαίδευση, να κρατάμε τα παιδιά μακριά από κάποια θέματα που ίσως θεωρούμε ότι είναι μικρά για να τα εκπαιδεύσουμε σε αυτά. Ένα από αυτά είναι και τα καθημερινά οικονομικά, τα οποία συνήθως αναλαμβάνουν οι πιο μεγάλοι και τα παιδιά δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργούν. 


Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο σκληρή και έρχεται κάποια στιγμή που θα πρέπει να διαχειριστούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό ή πολύ πιο απλά, το...χαρτζιλίκι τους, και δεν έχουν τελικά καμία συναίσθηση του τι σημαίνουν τα χρήματα, την αξία τους και το πώς πρέπει να τα διαχειριζόμαστε. Αυτό μπορεί, και πρέπει, να αλλάξει με διάφορες έξυπνες και διασκεδαστικές ασκήσεις μέσα στο μάθημα!

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε μία συλλογή από τέτοιες ασκήσεις και δραστηριότητες, για κάθε ηλικία, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία και τη λειτουργία των χρημάτων, το τραπεζικό σύστημα, τη διαδικασία των φόρων και την αποταμίευση. Μήπως σας ενδιαφέρει να το εντάξετε στα μαθήματά σας του χρόνου;

Ετικέττες: teacher, student, money


Ενημέρωση: 06-06-2023 09:02 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία