15 τρόποι για να ενσωματώσετε το βίντεο στην τάξη σας


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Πολλές οδηγίες υπάρχουν για το πώς να φτιάξετε βίντεο, είτε μόνοι σας είτε με τους μαθητές σας όλων των ηλικιών. Μπορεί τεχνικά να έχετε γίνει ειδικοί αλλά το κρίσιμο σημείο είναι να βρείτε και τον τρόπο με τον οποίον θα ενσωματώσετε αυτά τα βίντεο μέσα στα μαθήματά σας, μέσα στις δραστηριότητές σας, χωρίς όμως να ξεφύγετε από τον στόχο σας που είναι να βοηθήσετε την εκπαιδευτική διαδικασία. 


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένους 15 τέτοιους τρόπους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι εντελώς απλοί αλλά όταν έρχεται η ώρα έχουμε την τάση να ξεχνάμε ακόμα και τα πιο βασικά!

 

Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε το βίντεο για να παρουσιάσετε ένα θέμα ή να βελτιώσετε την προσβασιμότητα των μαθητών σας στο εκπαιδευτικό σας υλικό. Φυσικά, το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους ίδιους τους μαθητές σε εργασίες αλλά και στη συνεργασία μεταξύ τους. Το βίντεο μπορεί να βοηθήσει ακόμα και σε πιο πρακτικά θέματα, όπως να μεταφέρετε το μάθημα της ημέρας σε μαθητές που λείπουν ή να κάνετε επανάληψη. 

 

Σίγουρα, κάποια από όλες αυτές τις ιδέες θα κάνει και για τη δική σας τάξη, για το δικό σας μάθημα. Καλή επιτυχία!

Ετικέττες: video, classroom, students, teacher


Ενημέρωση: 01-05-2023 21:42 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία