Το πολύτιμο εργαλείο των infographics!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που μας κατακλύζουν καθημερινά, που εξακολουθούν να αυξάνονται εκθετικά, τα infographics έχουν γίνει απαραίτητο εργαλείο για την καλύτερη κατανόησή τους. 


Τα πολύ ωραία, και πολλές φορές και διασκεδαστικά, γραφικά, η καλή οργάνωση όλων των πληροφοριών και το φιλτράρισμα των πιο σημαντικών μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε μια συνολική εικόνα των δεδομένων πολύ πιο εύκολα και γρήγορα αλλά και να συγκρατήσουμε τα πιο σημαντικά. Τα Infographics όμως μπορούν να αποτελέσουν και εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τους μαθητές μας καθώς μπορούν να βοηθήσουν στο λεγόμενο "media literacy" αλλά και να ακονήσουν άλλες δεξιότητες των παιδιών. 

 

Έρευνες πλέον δείχνουν ότι πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται πώς πρέπει να διαβάζουν τα infographics, ώστε να βγάζουν νόημα αλλά και πώς να φτιάχνουν δικά τους infographics ώστε να ακονίζουν την κριτική τους ικανότητα για το ποια δεδομένα πρέπει να επιλέξουν και βάλουν σε προτεραιότητα αλλά και πώς να τα οργανώσουν ώστε να βγάλουν αντίστοιχο νόημα και για τους επόμενους αναγνώστες. Δείτε λοιπόν στο σημερινό άρθρο πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό, με πλούσιες πηγές. 

Ετικέττες: infographic, media literacy, skills


Ενημέρωση: 24-01-2023 09:29 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία