Κάνοντας τους μαθητές μας....Avatars!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η μόδα να κάνουμε τους εαυτούς μας Avatar στα social media είναι εδώ και καιρό πολύ έντονη και (μάλλον) είναι μια πρόγευση για το πώς θα είμαστε σε εποχές "metaverse". Πέρα από την πλάκα που έχει να προσπαθούμε να φτιάξουμε το Avatar μας όσο πιο πιστό και κοντά στην εμφάνισή μας γίνεται, η χρήση των Avatars μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη όταν έχουμε να κάνουμε με τους μαθητές μας. 


Με όλο και περισσότερους μαθητές αλλά και τάξεις και σχολεία ολόκληρα να επιλέγουν ή να χρειάζεται να έχουν διαδικτυακή παρουσία ή προφίλ σε social media, η χρήση ενός Avatar μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη (και κρίσιμη) για να προστατέψουμε τους μαθητές μας από το να βγάλουν την πραγματική τους εικόνα δημόσια. 

 

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν μπορείτε να βρείτε 6 εφαρμογές, που είναι εντελώς δωρεάν ή δωρεάν σε μεγάλο τους μέρος, για να διασκεδάσετε  φτιάχνοντας Avatars με τους μαθητές σας και ταυτόχρονα να τους διδάξετε τη σημασία του να μη δημοσιεύουμε την εικόνα μας ή και προσωπικά μας στοιχεία, άκριτα, στο διαδίκτυο. 

Ετικέττες: applications, avatar, cartoon, education


Ενημέρωση: 10-01-2023 09:07 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία