Απλά τεχνολογικά εργαλεία για την ενίσχυση του αλφαβητισμού στο δημοτικό


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η πανδημία ήταν μια αποκάλυψη για το πόσο τα τεχνολογικά εργαλεία όλων των ειδών μπορούν να...σώσουν την παρτίδα! Εξίσου μεγάλη αποκάλυψη ήταν και η ευκολία με την οποία τα μικρότερα παιδιά, του δημοτικού ας πούμε, προσαρμόστηκαν πολύ πιο εύκολα από τους μεγαλύτερους στη μετάβαση αυτή καθώς κυριολεκτικά "γεννήθηκαν μέσα" στην τεχνολογία. 


Η συνθήκη αυτή μας έδειξε πόσο χρήσιμα μπορούν να είναι αυτά τα εργαλεία και πόσα μπορούμε να κερδίσουμε κάνοντας χρήση αυτών, ακόμα και όταν βρισκόμαστε μέσα σε μία φυσική τάξη. Δεν είναι ανάγκη, δηλαδή, να εντοπίζουμε τη χρήση των τεχνολολογικών εργαλείων μόνο όταν βρισκόμαστε στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Απόδειξη αυτού είναι και τα τρία πολύ απλά εργαλεία που παρουσιάζονται στο σημερινό άρθρο, που μπορεί να τα έχει και να τα χρησιμοποιήσει ο κάθε ένας από εμάς, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού σε βασικές δεξιότητες όπως η γραφή και η ανάγνωση.

 

Παράδειγμα; Η δυνατότητα ηχογράφησης στο κινητό ή στο tablet, τα google slides και οι ταινιούλες μικρού μήκους χωρίς λόγια από την Pixar. Αυτά τα τρία εργαλεία, που είναι δωρεάν διαθέσιμα σε όλους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου εύκολα απο όλους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εκπαιδευτικές φάσεις, σε δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως εκπαίδευση και σε όλες τις ηλικίες, προσφέροντας κάτι το διαφορετικό στα παιδιά.

Ετικέττες: technology, google, pixar, mobile, tablet


Ενημέρωση: 28-10-2021 08:29 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία