Βοηθάμε τα παιδιά που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να αισθανθούν ισότιμα μέλη στις σχολικές τάξεις


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μέσα σε μία σχολική τάξη είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι μαθητές να αισθάνονται άνετα, και κυρίως ασφαλείς, ώστε να εκφράζουν αυτό που είναι. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι δύσκολος σε πολλές περιπτώσεις για το πώς πρέπει να διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις, και μία από αυτές αφορά και παιδιά που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. 


Χάρη στο διαδίκτυο είναι πλέον εύκολο ο κάθε εκπαιδευτικός να βρει τις πηγές που είναι απαραίτητες ώστε να ενημερωθεί, να βρει εργαλεία αλλά και υλικά και για εκείνον και για τους μαθητές του για το πώς μπορούν τα παιδιά ΛΟΑΤΚΙ να αισθάνονται ισότιμα προς τους συμμαθητές τους, να μην ξεχωρίζουν με κανέναν τρόπο. 

 

Στον σημερινό οδηγό μπορείτε να βρείτε μια σειρά από πηγές για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα θέματα που μπορεί να προκύψουν μέσα σε μία σχολική τάξη, αν αυτή περιλαμβάνει ένα παιδί ΛΟΑΤΚΙ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να μάθουμε στους μαθητές μας να σέβονται τη διαφορετικότητα και εντός και εκτός τάξης, σε όλη τους τη ζωή. Η εκπαίδευση που θα λάβουν θα τους ακολουθεί για πάντα. 

Ετικέττες: classroom, LGBTQ, students


Ενημέρωση: 21-01-2021 08:38 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία