Με τα podcasts ακούγονται οι φωνές των μαθητών μας!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα podcasts είναι ηχητικά αρχεία που μπορούν να ηχογραφηθούν σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά (κινητό, τάμπλετ, υπολογιστής) αλλά μπορούν και να αναπαραχθούν από αυτές. Πρόκειται για εργαλεία τα οποία έχουν υποτιμηθεί ή δεν λαμβάνονται υπόψιν όσο πρέπει για τη χρησιμότητά τους, καθώς είναι πολύ εύκολα στη δημιουργία και τη χρήση τους και μπορούν να θεωρηθούν "μπαλαντέρ" αφού ταιριάζουν σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. 


Στην Ελλάδα η χρήση των podcasts δεν είναι τόσο διαδεδομένη και σίγουρα όχι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Αν όμως κάποιος ασχοληθεί με τις δυνατότητες που του δίνουν, είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει γνώμη. Και ποια είναι η καλύτερη περίοδος ώστε να ψάξετε γι' αυτά, να αναζητήσετε τα κατάλληλα προγράμματα και να πειραματιστείτε; Το καλοκαίρι!

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα για το πώς μαθητές χρησιμοποίησαν τα podcasts ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην πραγματική ζωή. Δείτε τα παραδείγματα αυτά και μπορεί να σας εμπνεύσουν και για κάτι αντίστοιχο και στη δική σας τάξη! Επίσης βρείτε tips για το πώς θα κάνετε την προσπάθειά σας πιο επιτυχημενη!

 

Ετικέττες: podcasts, school, student


Ενημέρωση: 09-07-2020 06:24 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία