Τα παιχνίδια στην υπηρεσία της γεωγραφίας!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η γεωγραφία μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές για το πώς μπορεί να γίνει πιο...ευχάριστη και πιο εύκολη για τα παιδιά! Είναι από τα πιο δύσκολα μαθήματα και όλοι οι εκπαιδευτικοί ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε οι μαθητές τους να μην ακούν γεωγραφία και να...φεύγουν!


Στο σημερινό άρθρο, που αποτελεί ανανεωμένη έκδοση ενός αντίστοιχου άρθρου που είχαμε δημοσιεύσει το 2017, θα βρείτε δέκα παιχνίδια που θα κάνουν τη γεωγραφία πολύ πιο ενδιαφέρουσα!

 

Τα παιχνίδια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, είναι εύκολα στη χρήση τους, διασκεδαστικά χωρίς όμως να χάνουν τον στόχο τους που είναι να μάθουν στα παιδιά γεωγραφία. Θα βρείτε παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας, κατάλληλα για να εισαχθούν στις σχολικές τάξεις, ώστε να δώσουν μια άλλη πνοή σε ένα συνηθισμένο κατά τα άλλα μάθημα. Κανένα από τα παιχνίδια δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. 

 

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον έχει η τελευταία πρόταση που είναι ένα εργαλείο για να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι γεωγραφίας, με τα χαρακτηριστικά που εσείς θέλετε! Θα το δοκιμάσετε;

Ετικέττες: geography, games, school, classroom


Ενημέρωση: 02-07-2020 08:31 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία