Χρήσιμες εφαρμογές της Google για όλους τους εκπαιδευτικούς


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η Google είναι από τους πιο πολύτιμους συμμάχους των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ανά τον κόσμο. Με τα περισσότερα εργαλεία της να είναι δωρεάν και με την ευκολία χρήσης τους, τις περισσότερες φορές η επιτυχία είναι σίγουρη χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό εξοπλισμό ή ειδικές γνώσεις για να τα χρησιμοποιήσει. 


Στη σημερινή συλλογή των τεσσάρων άρθρων θα δείτε tips για διάφορα εργαλεία και εφαρμογές της Google που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

 

Στο πρώτο άρθρο θα δείτε 4 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Google Docs στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, σε όποια εκπαιδευτική βαθμίδα και αν βρίσκεστε. Στο επόμενο άρθρο θα δείτε μια καινούρια εφαρμογή της Google που μετατρέπει κάθε φωτογραφία σας σε τέχνη, κάνοντάς την σαν πίνακα ζωγραφικής από κάποιον διάσημο καλλιτέχνη. Στο τρίτο άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε quiz για τους μαθητές ή/και τους φοιτητές σας μέσω των Google forms. Τέλος, στο τελευταίο άρθρο, θα βρείτε 8 πολύ πρακτικά και χρήσιμα tips για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την αναζήτηση στη Google και στις άπειρες πληροφορίες που διαθέτει. 

Ετικέττες: google, google docs, google search


Ενημέρωση: 04-06-2020 08:03 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία