Διδασκαλία στην εποχή του...κορωνοϊού!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από τον κορωνοϊό και είναι πραγματικά άξιο προσοχής το πόσες παραμέτρους της καθημερινότητας επηρεάζει μια τέτοια δραστική και αναγκαστική αλλαγή. Η εκπαίδευση είναι από τα πρώτα πράγματα που επηρεάστηκαν, με το κλείσιμο των σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, και οι ειδικοί στον χώρο ήδη ψάχνουν τρόπους να καλύψουν τα κενά. Και όταν λέμε κενά, εννοούμε και στη γνώση αλλά και στον χρόνο που πλέον μένει..ελεύθερος!


Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για τις εκπαιδευτικές τεχνολογίες να δείξουν ότι μπορούν να σώσουν την...παρτίδα! Τα εργαλεία είναι πολλά, ήδη διαθέσιμα, αλλά δεν φαίνεται να έχουν δοκιμαστεί όλα σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά σε όλες τις βαθμίδες και σε διάφορα μεγέθη ακροατηρίων. 

 

Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια από αυτά, ήδη έχουν αρχίζει να σχηματίζονται συλλογές με διάφορες προτάσεις, καθώς η ζήτηση σε όλον τον κόσμο αυξάνεται κατακόρυφα. Θα σηκώσει το σύστημα όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου...; Θα βγάλει ασπροπρόσωπους τους υποστηρικτές της η τεχνολογία στην εκπαίδευση; Απομένει να το δούμε. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πολλά από αυτά που αναφέρουμε θεωρητικά τόσα χρόνια, ήρθε η ώρα να τα κάνουμε πράξη. 

Ετικέττες: technology, education, corona virus


Ενημέρωση: 12-03-2020 09:27 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία