Φτιάχνουμε Podcasts και οι ιστορίες μας...ζωνταντεύουν!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μελέτες αλλά, κυρίως, η προσωπική μας εμπειρία, μας δείχνουν ότι οι ιστορίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία. Είτε αυτές οι ιστορίες "φτιάχνονται" από τους εκπαιδευτικούς είτε από τους ίδιους τους μαθητές, βοηθούν στην κατανόηση αλλά και στην αποτύπωση των σημαντικών στοιχείων ενός θέματος με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. 


Πώς λοιπόν θα φαινόταν στους μαθητές μας αυτές οι ιστορίες να ηχογραφούνταν; Τί προοπτικές και δυνατότητες θα μπορούσαν να "ανοίξουν" από ένα εργαλείο όπως το podcast, που ηχογραφεί και αναπαράγει πολύ εύκολα αυτές τις ιστορίες; Πώς θα μπορούσε μια τέτοια διαδικασία να τους κινήσει το ενδιαφέρον ώστε να μάθουν περισσότερα, τα οποία όμως θα προσπαθήσουν να τα κάνουν "δικά τους";

 

Στο σημερινό άρθρο θα δείτε πέντε εργαλεία με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε podcasts από τον υπολογιστή σας, απλά και εύκολα, και κυρίως να τα επεξεργαστείτε. Από εκεί και πέρα το πεδίο είναι τεράστιο: Μπορείτε να κάνετε την ιστορία....σειρά και να ηχογραφείτε επεισόδια, μπορείτε να κάνετε λογοτεχνικό διαγωνισμό, μπορείτε να κάνετε θεατρικό διαγωνισμό. Ό,τι έχει σχέση με ήχο, μπορείτε να το υλοποιήσετε και να δώσετε και στους μαθητές σας την ευκαιρία να δημιουργήσουν!

Ετικέττες: podcasts, classroom, students


Ενημέρωση: 27-02-2020 06:44 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία