Πώς διδάσκουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη;


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μπορεί για όλους τους μεγαλύτερους η τεχνητή νοημοσύνη να ηχεί σαν...υπόθεση από κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας -και μάλιστα δυστοπική- αλλά για τους νεότερους είναι μία πραγματικότητα, ένα εργαλείο που επηρεάζει τη ζωή τους και όπως δείχνουν τα πράγματα θα την επηρεάσει ακόμα περισσότερο. 


Αποτελεί λοιπόν ένα στοίχημα για τους εκπαιδευτικούς, που είναι άνθρωποι μεγαλύτεροι, το πώς θα διδάξουν ένα τέτοιο αντικείμενο στους μαθητές τους για τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη είναι το παρόν και, κυριότερα, το μέλλον τους. Δεν πρέπει οι μαθητές να είναι προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα για κάτι που θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους, τη δουλειά τους, τα επόμενα βήματά τους; Δεν πρέπει να την κατανοήσουν και να την κατακτήσουν;

 

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δείτε πολύ ενδιαφέρουσες πηγές, οργανωμένες ανά αντικείμενο και στόχο, για να κατανοήσετε πρώτα εσείς και στη συνέχεια να διδάξετε στους μαθητές σας τί είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς μας επηρεάζει και μας αλλάζει τη ζωή. Αν υπάρξει ενδιαφέρον μάλιστα, υπάρχουν και πηγές για το πώς μπορείτε να τη "φτιάξετε"! Και πού ξέρετε, μπορεί να έχετε κάποιον μελλοντικό "ειδικό" στην τάξη σας!

Ετικέττες: AI, artificial intelligence, students, class


Ενημέρωση: 20-02-2020 06:40 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία