Διαχειριστείτε την...οικονομία της τάξης σας!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η τάξη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν διαφέρει και πολύ από μια μικρή κοινωνία. Τα παιδιά, λόγω χαρακτήρα, είναι λογικό να "αναλαμβάνουν" διάφορους ρόλους μέσα στην ομάδα, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα κοινωνικά σύνολα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό "πάτημα" για να μπορέσει να οργανωθεί η τάξη ακόμα καλύτερα και να διδάξει στα παιδιά πώς μπορούν να διαχειριστούν και τα χρήματά τους, πέρα από τις αρμοδιότητες που μπορεί να έχουν. 


Το σύστημα PayGrade -που στη βασική του έκδοση είναι δωρεάν- κάνει ακριβώς αυτό: Δίνει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να δώσει ρόλους στα παιδιά, στους μαθητές του, και να αναθέσει αρμοδιότητες και εργασίες: από απλά λειτουργικά πράγματα που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της τάξης, μέχρι πιο περίπλοκα που έχουν να κάνουν με εξειδικευμένες εργασίες. Τα παιδιά που ολοκληρώνουν τις εργασίες τους μπορούν να πληρωθούν με εικονικά, ψηφιακά νομίσματα. 

 

Πέρα από την πληρωμή τους τα παιδιά μπορούν να πάρουν αυξήσεις, μειώσεις ή ακόμα και bonus ανάλογα με την απόδοσή τους. Τα "χρήματα" με τα οποία πληρώνονται μπορούν να "αγοράσουν" διάφορα μέσα στην τάξη, όπως ένα έξτρα μολύβι, πιο μεγάλο...θρανίο ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε! Σκεφτείτε δηλαδή πώς θα λειτουργούσε ένας ενήλικας κανονικά, στην καθημερινότητά του, με προσαρμοσμένα όμως δεδομένα στη σχολική τάξη!

 

Πώς σας φαίνεται; Θα το εφαρμόζατε;

Ετικέττες: economy, classroom, student


Ενημέρωση: 06-02-2020 06:38 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία