Δημιουργώντας κόμικ με το Make beliefs Comix


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η αγάπη των μαθητών /τριων για τα κόμικς και τις ιστορίες φανταστικών ηρώων είναι γνωστή σε όλους. Οι σύντομες αυτές ιστορίες, με τα στοιχεία διαλόγου και τις ιδιαίτερες απεικονιστικές τεχνικές πάντα έλκυαν μικρούς και μεγάλους. Τα κόμικς στην εκπαίδευση επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο για μάθηση έχουν γνωρίσει την αποδοχή από ακαδημαϊκούς μέχρι εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Ο ιστοχώρος Make Beliefs  είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας  κόμικς που λόγω της απλότητάς του είναι κατάλληλος για μαθητές/τριες. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του είναι πως δεν χρειάζεται καν να δημιουργηθεί λογαριασμός του χρήστη.

Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει από τη βιβλιοθήκη γραφικών τους ήρωες της ιστορίας του, και το πλαίσιο δράσης τους. Το γραφιστικό περιβάλλον μοιάζει σαν τα κόμικς που δημοσιεύονταν στις εφημερίδες . Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως ένα βασικό μειονέκτημα είναι πως ο χρήστης μπορεί να εκτυπώσει ή να στείλει με μήνυμα το έργο του αλλά δεν μπορεί να το επεξεργαστεί εκ νέου ή να το αναθεωρήσει.

Μία ακόμα σημαντική δυνατότητα του συγκεκριμένου ιστοχώρου είναι πως έχει υλικό για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όπως για μη ακούοντες μαθητές  και συγκεκριμένα στη συγκεκριμένη υπερσύνδεση μπορεί ο χρήστης να βρει εκπαιδευτικά σενάρια ή συμβουλές εκπαιδευτικών και γονέων που εργάζονται με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες . Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Bill Zimmerman και τον καλλιτέχνη Tom Bloom και είναι ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργικότητας και αισθητικής κόμικς.Ενημέρωση: 28-01-2020 06:22 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία