Τα memes κατακτούν και τις σχολικές τάξεις!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα memes είναι από τα πιο αγαπημένα χαρακτηριστικά των κοινωνικών δικτύων, προσφέροντας ατελείωτες ώρες γέλιου και δίνοντας την ευκαιρία να αναδειχθούν πραγματικά πολύ μεγάλα κωμικά ταλέντα! Τα παιδιά τα λατρεύουν και σχεδόν μπορούν να κάνουν ολόκληρες συζητήσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα κατάλληλα memes. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε και μέσα στην τάξη για να περάσετε τα...μηνύματα που θέλετε;


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε 7 πολύ δημιουργικούς τρόπους για το πώς μπορείτε να ενσωματώσετε ένα τόσο χιουμοριστικό εργαλείο μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ξεκάθαρους τους κανόνες της τάξης αλλά με έναν τρόπο που δεν θα "κακοφανεί" στα παιδιά. Θα μπορούσατε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για γραμματικούς κανόνες, για έννοιες που θα ήταν δύσκολο να κατανοηθούν αλλιώς, για ιστορικά γεγονότα και για πολλά άλλα. 

 

Εργαλεία για να δημιουργήσετε memes υπάρχουν πολλά και κάποια από αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στην αρχή του άρθρου. Προσοχή όμως στις εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε, μη γίνει ξαφνικά...ακατάλληλη η πλάκα! ????

 

Ετικέττες: memes, students, classroom, social networks


Ενημέρωση: 26-12-2019 08:22 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία