Μύθοι και αλήθειες για τα esports


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μέσα και έξω από τις τάξεις του σχολείου είναι πλέον μια πραγματικότητα. Σιγά σιγά ακόμα και οι πιο δύσπιστοι συνηθίζουν στην ιδέα ότι τα παιχνίδια αυτά μπορούν, όχι μόνο να βοηθήσουν τους μαθητές σε διάφορες φάσεις της σχολικής τους ζωής αλλά, και να τους ανοίξουν νέους δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης. 


Τα λεγόμενα λοιπόν esports, που μπορούν να υποστηρίξουν ολόκληρα πρωταθλήματα με κανόνες, χορηγούς κοκ., ήρθαν για να μείνουν και αν οι υπεύθυνοι μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με τρόπους αντισυμβατικούς μεν αλλά απολύτως λειτουργικούς δε. Στο σημερινό άρθρο βλέπουμε κάποιους μύθους να καταρρίπτονται και κάποιες αλήθειες να τονίζονται για το τί σημαίνουν τελικά αυτά τα esports και πώς μπορουν να βοηθήσουν όταν χρησιμοποιούνται σωστά. 

 

Είναι τελικά ένα trend που κάποια στιγμή θα περάσει και αν όχι, γιατί; Είναι μια επένδυση που μπορεί να κάνει καλό σε όλο το σχολικό περιβάλλον; Είναι εργαλεία που χρησιμεύουν ενάντια στην απομόνωση μαθητών; Μπορούν να δείξουν τον δρόμο για εναλλακτικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες; Το πεδίο των esports είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσει πολύ μελλοντικά. Ενημερωθείτε εγκαίρως!

Ετικέττες: esports, school, studying


Ενημέρωση: 28-11-2019 06:40 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία