Χρήσιμες εφαρμογές για τον θόρυβο στην τάξη


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Αν είστε εκπαιδευτικοί, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν το πόσο θόρυβο μπορεί να έχει μία τάξη! Ομιλίες, γέλια, φωνές, χειροκροτήματα, μουσικές και οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους, για καλό ή για κακό δεν έχει σημασία, καθώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Θόρυβος αρκετών ντεσιμπέλ!


Πώς μπορούμε να δείξουμε λοιπόν στους μαθητές μας ότι κάνουν...πολύ θόρυβο; Μια πολύ ωραία λύση είναι οι ειδικές εφαρμογές που μετρούν την ηχορύπανση μέσα σε έναν χώρο και την εμφανίζουν με έναν διασκεδαστικό τρόπο, ώστε και τα παιδιά να το κατανοήσουν, να γελάσουν και να το διορθώσουν!

 

Στο σημερινό άρθρο βρείτε 5 τέτοιες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε! Προετοιμάστε τα παιδιά, εξηγείστε τους τί θέλετε από αυτά και τί πρέπει να κάνουν, αφήστε τα να δοκιμάσουν τα....όρια της εφαρμογής φωνάζοντας όσο πιο δυνατά μπορούν και κάντε ένα πλάνο για τη σωστή και συστηματική χρήση της. Κάντε την όλη προσπάθεια παιχνίδι και δώστε στα παιδιά κάτι να περιμένουν, να προσπαθήσουν για να φτάσουν στον στόχο τους και όταν το κάνουν, να κερδίσουν κάτι!

Ετικέττες: classroom, applications, students, noise


Ενημέρωση: 14-11-2019 06:45 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία