Η αναζήτηση στο Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κριτικό τρόπο!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι από τότε που ήρθε στη ζωή μας το Google και η εύκολη αναζήτηση ακόμα και του πιο μικρού, ασήμαντου πράγματος το μυαλό μας έχει πάψει να λειτουργεί. Δεν κάνουμε πλέον καμία προσπάθεια να σκεφτούμε κάτι, παρά μόνο το πληκτρολογούμε και περιμένουμε την απάντηση έτοιμη. Εκτός αυτού, αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεχόμαστε άκριτα και τις απαντήσεις που λαμβάνουμε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. 


Είναι όμως γεγονός ότι η αναζήτηση στο google είναι κάτι εξαιρετικά χρήσιμο, και αν ξέρεις πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σωστά, μπορεί να κάνει θαύματα και να ανοίξει δρόμους που τα παλαιότερα χρόνια δεν μπορούσαμε ούτε να τους φανταστούμε. 

 

Στο σημερινό άρθρο 30 τέτοιοι καινοτόμοι τρόποι χρήσης παρουσιάζονται για το πώς μπορεί το Google Search να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη, από τους μαθητές μας. Για παράδειγμα, ένα πολύ σημαντικό μάθημα που θα τους χρησιμεύσει σε όλη τους τη ζωή είναι να ξεχωρίζουν αν οι πληροφορίες που διαβάζουν είναι από έγκυρες και σωστές πηγές και αν μπορούν να τις εμπιστευτούν. Ή, ακόμα ακόμα, να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ αναζήτησης και έρευνας (search και research). Ενημέρωση: 19-09-2019 06:34 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία