Πίνακες στη σχολική τάξη που...κάνουν τη διαφορά!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Και όταν μιλάμε για πίνακες, δεν εννοούμε τους κλασικούς που γράφουμε σε αυτούς! Όχι, εννοούμε διαδραστικούς πίνακες που "κρύβουν" πολλαπλές δραστηριότητες και μαθήματα για τα παιδιά που τους χρησιμοποιούν. Μπορεί να μην έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, να μην είναι ηλεκτρονικοί, αλλά παραμένουν "τεχνολογία" καθώς αποτελούν μηχανισμούς που διαμεσολαβούν και διευκολύνουν μια διαδικασία. 


Το καλό με αυτούς τους πίνακες είναι ότι πρόκειται για κατασκευές που είναι πολύ φτηνές και εύκολες στη δημιουργία τους, αρκεί να υπάρχει έμπνευση. Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να δείτε 30 ιδέες για τέτοιου είδους πίνακες που μπορείτε πολύ εύκολα να προσαρμόσετε και να χρησιμοποιήσετε σε μια ελληνική σχολική τάξη. 

 

Μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας πίνακας που μπορούν τα παιδιά απλά να ζωγραφίσουν για να ηρεμήσουν, αλλά μπορεί και να είναι ένας πίνακας με στίχους για να μάθουν ποιος τους έχει γράψει. Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι sudoku αλλά μπορεί να είναι και ένα debate. Μπορεί να είναι ένα θεματικό σταυρόλεξο αλλά μπορεί να είναι ένα παιχνίδι για να σπάσει τον πάγο των πρώτων ημερών. Οι επιλογές πολλές και εύκολες! Εσείς τί θα διαλέγατε;

Ετικέττες: board, students, classroom, games


Ενημέρωση: 12-09-2019 09:37 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία