Ο Chrome πολύτιμος βοηθός των μαθητών μας!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ο Chrome, ένας πολύ χρήσιμος και ιδιαίτερα δημοφιλής browser, τα τελευταία χρόνια έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από extensions, από διάφορες εφαρμογές που βοηθούν σε μικρές, καθημερινές εργασίες λύνοντας τα χέρια των χρηστών. Δεν θα μπορούσαν προφανώς να λείψουν και εφαρμογές που είναι χρήσιμες στους μαθητές, για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο σκοπούς. 


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε δέκα τέτοιες μικροεφαρμογές που μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμες για τους μαθητές σας και, γιατί όχι, και σε εσάς. 

 

Για παράδειγμα, το πρώτο extension που προτείνεται είναι το πολύ χρήσιμο λεξικό της google που με ένα από διπλό κλικ πάνω στη λέξη μπορεί να εμφανίσει αυτόματα τον ορισμό της, χωρίς να χρειαστεί να την ψάξουμε ξεχωριστά, σε άλλο tab. Επίσης, άλλο πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι αυτό που "χωρίζει" την οθόνη σε δύο μέρη ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο εργασίες. Πολύ βοηθητικό, ειδικά για τις νέες γενιές, και το εργαλείο όπου ο μαθητής μπορεί να υπαγορεύσει αυτά που θέλει να γράψει. 

 

Δείτε και τις υπόλοιπες προτάσεις και διαλέξτε ποια σας βολεύει περισσότερο. Ή, ακόμα καλύτερα, ψάξτε τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει απόλυτα, ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Ετικέττες: chrome, extension, students


Ενημέρωση: 01-08-2019 08:21 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία