Βάλτε το Pinterest στην τάξη σας!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Εσείς χρησιμοποιείτε το Pinterest στην καθημερινότητά σας; Τα στατιστικά χρήσης του, ειδικά στην Αμερική, είναι εντυπωσιακά καθώς περιλαμβάνει άπειρες ιδέες για οτιδήποτε σκεφτεί το μυαλό σας. Πώς όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπως αυτό της σχολικής τάξης;


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε 40 διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να βάλετε το Pinterest στην τάξη σας, από τον πιο απλό μέχρι τον πιο καινοτόμο. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η ίδια η πλατφόρμα λειτουργεί ως μία τεράστια μηχανή αναζήτησης, πολύ πιο δημιουργική όμως από το Google και με πολύ πιο πρωτότυπες ιδέες. 

 

Το Pinterest μπορεί να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, σε πρώτο στάδιο, να διδαχθούν τα παιδιά τη χρήση των social media ειδικότερα σε θέματα ιδιωτικότητας και πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης είναι εξαιρετικό εργαλείο ώστε οι μαθητές να δημιουργήσουν συλλογές (portfolio) με τα έργα τους για μελλοντική χρήση. Οι ιδέες για κατασκευές αλλά και το τί κάνουν οι άλλοι δάσκαλοι είναι πραγματικά άπειρες, ενώ μπορείτε με τους μαθητές σας να πάρετε ιδέες ακόμα και για τη διακόσμηση της τάξης σας. Τέλος, είναι ιδανικό εργαλείο για να συνεργάζεστε με άλλες τάξεις ή/και σχολεία, να βρίσκετε tutorials για νέα trends και, γιατί όχι, να προωθήσετε και τη δική σας δουλειά!

Ετικέττες: pinterest, classroom, teacher, student


Ενημέρωση: 25-07-2019 06:27 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία