Τα case studies είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην εκπαίδευση


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Δεν είναι λίγα τα μαθήματα στο σχολείο που είναι γεμάτα θεωρίες και ατελείωτα κείμενα που οι μαθητές δυσκολεύονται και να κατανοήσουν και να θυμούνται. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ψάχνουν τρόπους να λύσουν αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσουν τους μαθητές τους να κρατήσουν όσες απο τις ατελείωτες πληροφορίες λαμβάνουν θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον τους, στη ζωή τους και στην εργασία τους. 


Σε αυτό έρχονται να βοηθήσουν τα συγκεκριμένα παραδείγματα, οι περιπτώσεις μελέτης, κοινώς τα... case studies! Αποτελούν την ιδανική λύση καθώς παίρνουν ένα πραγματικό πρόβλημα και το φέρνουν μέσα στην τάξη ώστε οι μαθητές, χρησιμοποιώντας όλα αυτά που έμαθαν, να βρουν τη λύση τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές δεν νιώθουν ότι μιλούν για κάτι ξένο και θεωρητικό. Αντίθετα, το φέρνουν μέσα στη ζωή τους και σε πραγματικές διαστάσεις, χρησιμοποιώντας και τις προσωπικές τους εμπειρίες. 

 

Το διαδίκτυο είναι ο τέλειος βοηθός σε αυτήν την προσπάθεια καθώς προσφέρει μια ατελείωτη επιλογή από πραγματικά προβλήματα και καταστάσεις ώστε τα παιδιά να μη...στερέψουν ποτέ! Πέρα όμως από τα παραδείγματα, στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς και εξειδικευμένες μεθόδους και υλικά για να μπορέσει να οργανώσει τη διαδικασία καλύτερα και πιο αποδοτικά. 

Ετικέττες: case studies, class, student, internet


Ενημέρωση: 06-06-2019 06:46 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία